Erraniová v semifinále dvojhry proti Serene Williamsovej

04.06.2013 Celý región

Paríž 4. júna (TASR) - Súperkou talianskej tenistky Sary Erraniovej vo štvrtkovom semifinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži bude Američanka Serena Williamsová.

Svetová i nasadená jednotka v druhom utorňajšom štvrťfinále zdolala Rusku Svetlanu Kuznecovovú po trojsetovej bitke 6:1, 3:6, 6:3 a natiahla svoju víťaznú sériu už na 29 zápasov.

Mladšia zo sestier Williamsových bola vo francúzskej metropole medzi elitnou štvoricou naposledy v roku 2003, 12 mesiacov predtým celý turnaj vyhrala. Proti Kuznecovovej začala vo veľkom štýle a v prvom sete nepustila súperku prakticky k ničomu. V druhom dejstve však šampiónka z roku 2009 pridala na agresivite, začala hrať viac do Američankinho bekhendu a získala ho vo svoj prospech. Na začiatku tretieho setu viedla Kuznecovová 2:0 a mala niekoľko možností na dvojitý brejk, Serena Williamsová si však podržala podanie, získala päť gemov v rade a dotiahla zápas do úspešného konca. Aj s pomocou "prasiatka" premenila hneď prvý mečbal.

Američanka po postupe do semifinále žiarila spokojnosťou. "Chcem sa poďakovať všetkým divákom za pomoc. Dnes to nebolo vôbec jednoduché stretnutie a cítim sa poriadne unavená. Svetlana už v minulosti dokázala vyhrať Roland Garros a svojim výkonom ma neprekvapila. Je to skvelá hráčka a dnes hrala výborne. Proti Erraniovej to bude rovnako ťažké. Sara je veľká bojovníčka, vlani tu hrala vo finále," povedala Serena Williamsová v prvom interview priamo na kurte.

Erraniová si vo štvrťfinále ako nasadená päťka poradila so štvorkou "pavúka" Poľkou Agnieszkou Radwaňskou v dvoch setoch 6:4 a 7:6 (6). Talianka bola v rozhodujúcich momentoch agresívnejšia a urobila menej nevynútených chýb ako jej súperka, pre ktorú to bolo siedme neúspešné štvrťfinále na podujatiach veľkej štvorky. Negatívnu sériu prerušila Radwaňská iba vlani vo Wimbledone, kde postúpila až do finále.

Erraniová mala po postupe do druhého parížskeho semifinále v rade veľkú radosť. "Vedela som, že ak chcem uspieť, musím hrať ináč ako vlani na MS WTA Tour v Istanbule. Aj tentokrát to bola bitka, no so šťastným koncom pre mňa. Pred začiatkom turnaja som bola pod tlakom, vedela som, že musím obhajovať veľa bodov. Dnes som však predviedla skvelý tenis," povedala Talianka.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Serena Williamsová (1-USA) - Svetlana Kuznevovová (Rus.) 6:1, 3:6, 6:3, Sara Erraniová (5-Tal.) - Agnieszka Radwaňská (4-Poľ.) 6:4, 7:6 (6)
 

Vyberte región